top of page

USA- CALIFORNIA STATE UNIVERSITY

NB: NMBU har ikke lenger avtale med dette universitet. Det betyr at man ikke kan søke gjennom NMBU til California State University Northridge

Red Wall & Stairs
Bilde1.jpg
Bilde4.jpg

Alt i alt ville jeg aldri vært for uten det halvåret jeg var i Los Angeles.

LIV ELISABETH THEIE ØDEGAARD

CALIFORNIA STATE UNIVERSITY

Etter mitt utvekslingsopphold i Los Angeles sitter jeg bare med gode minner igjen og angrer ikke ett sekund på at jeg reiste. Selve prosessen med å søke på utveksling var lang, og det var en del papirer som måtte være i orden. Men med hjelp fra studieveileder gikk denne prosessen veldig bra. Det var selvfølgelig litt skummelt i starten da man reiser til ett helt nytt sted og må bli kjent med helt nye mennesker. Det å finne bolig var litt vanskelig da jeg ikke fikk plass på campus, men jeg reiste med ei venninne fra NMBU og sammen fant vi dette huset vi bodde i. Jeg var veldig fornøyd med bosituasjonen, selv om man bodde blant mange ulike personer, var det også en måte å få venner på og følte vi som bodde i huset ble en egen liten familie. Gjorde at jeg ble kjent med personer fra Tyskland, Canada, Miami og selvfølgelig USA.

Skolens Campus er enormt og brukte et par dager for å bli kjent med hvor alle klassene mine skulle være og alle tingene man kunne gjøre på campus. Campus har f.eks eget stort treningssenter med apparater, løpebane, basketball bane, klatrevegg og basseng ute man kan bruke. Lå ofte ute ved bassenget og gjorde skole oppgaver og nøyt det varme været. En favoritt på campus ble også smoothie baren de hadde, spiste lunsj der hver dag jeg var på skolen. På campus var det også et marked hver tirsdag med masse forskjellig, fra alt fra mat til smykker.

 

Fagene jeg hadde var spennende og ikke for vanskelige. Medstudentene var også veldig snille og hjalp gjerne hvis det trengtes, så følte jeg ble veldig godt tatt imot. Følte generelt at nivået på fagene var noe enklere en på NMBU. Samtidig kom vi tidlig i kontakt med vår studieveileder på CSUN som hjalp oss med å søke på fag osv.

 

Det jeg likte best med å være på utveksling i LA var at det sjeldent var en dag hvor vi ikke fant på noe. Det er så utrolig mye man kan finne på. Jeg prøvde å oppleve så mye som mulig for å få mest ut av oppholdet. Vi gjorde mange av de vanlige turist attraksjonene som å gå på Walk of fame, tok The Hollywood Hike, vært på Santa Monica Pier, besøkte Six Flags osv. Brukte også mange dager på ulike strender, nøyt sola, bada og spilte volleyball. Mine favoritt strender ble Malibu Beach og Venice Beach, og noe av det jeg elsket mest var å se de mange flotte solnedgangene.

 

Vi var også en gjeng som prøvde å reise så mye vi kunne. Vi fikk til en tur til Las Vegas, som var veldig gøy! Det er det virkelig mye å se og ikke minst det å spille litt på kasino. Vi dro også en tur til San Diego som er virkelig annerledes enn LA. Der leide vi et hus fra AirBNB, var på stranda, dro i dyreparken og koste oss på restauranter og utesteder. Virkelig ett sted som er verdt å reise. Når jeg fikk besøk av familien min dro vi også en tur til San Fransisco, så følte jeg virkelig fikk reist litt rundt og det anbefaler jeg virkelig å gjøre.

 

Alt i alt ville jeg aldri vært for uten det halvåret jeg var i Los Angeles. Jeg opplevde mange nye steder, ble kjent med mange nye folk og storkoste meg. For å være ærlig ville jeg egentlig ikke hjem når den tiden kom! Jeg oppfordrer alle til å dra på utveksling, og USA for meg var helt fantastisk og anbefaler alle som har litt lyst til å oppleve livet i LA å dra.

SPRÅK

Alle fagene jeg hadde var på engelsk. Språknivået var ganske greit, ingen brydde seg om man ikke snakket helt perfekt engelsk. Men lurt å kunne lese og skrive engelsk ganske bra.

BOLIG

Jeg søkte på studentbolig på campus, men fikk ikke plass. Vil man ha plass her må man søke tidlig. Ble kjent med flere utvekslingsstudenter som fikk hybel på campus, og de trivdes godt. Jeg og ei venninne fant bolig privat gjennom Facebook. Fikk et tips fra en tidligere student ved NMBU om huset han bodde i når han var på utveksling i Los Angeles. Fant huset gjennom facebook siden; Northride International Student Community Housing og kontaktet dem gjennom Facebook. De hadde ledig plass så vi gikk for dette. Det var et stort hus i Northridge 4km fra skolen. Kollektivtransporten er ikke den beste, så jeg kjøpte meg en sykkel og syklet til Skolen (ca. 15-20 min). Huset hadde også basseng og en tennis/basketball bane som vi kunne bruke. Bodde flere studenter og unge mennesker der. Delte rom med to andre jenter. Jeg betalte 730 dollar i måneden, men betalte mindre måneden jeg kom og når jeg dro, da jeg ikke var der fulle måneder. Hybel på campus var billigere, men jeg trivdes veldig godt i huset.

MIN FAVORITTPLASS

Fikk mange favoritt plasser i LA, men ett sted en burde reise er El Matador Beach, Malibu. Der er det helt fantastisk. Er en klippe hvor det grå trapper ned til en sykt fin strand. Veldig fint der når sola går ned.

En veldig god italiensk restaurant i Santa Monica er; North Italia. Den ligger like ved promenaden og har sykt god mat og drinker.

Venice er også et område man må sjekke ut, masse spennende butikker, gatekunst og fin strand hvor man kan surfe og sole seg. Til slutt vil jeg også nevne restauranten Pedalers Fork i Calabasas, de har veldig gode avokado toast og bottomless mimosa.

MITT BESTE TIPS

USA er et dyrt land å bo og leve i, så det er lurt å spare opp litt penger før man reiser. Samtidig vil jeg oppfordre andre som skal reise dit til å oppleve så mye som mulig, f.eks reise til San Diego, San Fransisco og Las Vegas og få folk du blir kjent med fra LA til å vise deg de beste stedene å besøke. Også lurt å ta del i de tingene som arrangeres for utvekslingsstudenter på Campus, gjør det lettere å bli kjent med andre og komme inn livet på denne skolen.

FAG

EOH 101: INTODUCTION TO ENVIRONMENTAL HEALTH

 

EOH 353: GLOBAL ENVIRONMENTAL HEALTH 

 

URBS 250: PLANNING THE MULTIETHNIC CITY 

 

URBN 310: GROWTH AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT OF CITIES 

LIV ELISABETHS BILDEGALLERI

bottom of page