top of page

UNIVERSITET I KØBENHAVN

Red Wall & Stairs
IMG_7933.jpeg

Ås og NMBU er et fantastisk studiested, hvis du har muligheten til å krydre det med ett utvekslingsopphold i København er det virkelig prikken over i-en

EIRIK BRUUN

KØBENHAVNS UNIVERSITET

København er Danmarks hovedstad og største by med omkring 650 000 innbyggere. Byen er blant annet kjent for høye plasseringer i internasjonale kåringer for attraktive og besøksverdige byer flere år på rad. Byen karakteriseres av sine bydeler med ulik vibe. Uansett hvem du er vil du finne et sted hvor du trives. Det florerer av gode kulturtilbud, restauranter, shoppingmuligheter nesten hvor enn du går i det som er en estetisk vakker by. I tillegg til å være verdens beste by for sykelister har byen et metronett med avganger annethvert minutt hele døgnet.

 

København er en stor studentby med rundt 150 000 studenter fordelt på 11 ulike studieplasser. Københavns Universitet er byens største universitet med om lag 40 000 studenter fordelt på ulike campus over hele byen. Skolen har et internasjonalt renommé og scorer av 2021 på 30 plass over Europas beste universitet. Det natur- og biovidenskabelige fakultet ligger sentralt på Frederiksberg ca 10 minutter på sykkel fra Indre By. Linjen Landskabsarkitektur har et høyt faglig nivå og utdanner både landskapsarkitekter og byplanleggere under de to spesialiseringene på masternivå, Landscape Architecture og Urban Design. Linjen har et hovedfokus på formgivning, design og økologi. Dette gir gode muligheter til å ta studiokurs hvor man jobber både taktilt med materialer og digitalt i tegneprogrammer i store prosjektarbeid. Du jobber stort sett med studenter med bakgrunn i landskapsarkitektur, men fra ulike bakgrunner over hele verden. 

 

København er en fantastisk by å være student i. Selv om leien kan oppleves som høy kan du trøste deg med vanvittig billige priser på øl og matvarer i butikkene sammenlignet med Norge. Kultur-, nattliv, shopping- og restauranttilbudet gir virkelig følelsen av en internasjonal storby. Danskene er et laid-back og imøtekommende folkeslag, spesielt ovenfor utvekslingsstudenter. Språklig opplevde jeg veldig sjeldent å møte en Danske jeg overhodet ikke forsto hva sa eller en som ikke forsto meg. Er du frempå har du gode muligheter for å lære deg språket. Jeg var på utveksling i et helt år og uavhengig av hvor du ønsker å reise på utveksling er det å anbefale. Jeg kjente hvert fall selv på at når jeg var halvveis følte jeg jeg akkurat hadde begynt. Etter ett år i København kan jeg nå si det er en by jeg har bodd i og ikke bare besøkt. Likevel vet jeg byen har masse mer å by på som jeg ikke har rukket å oppleve.

 

Ås og NMBU er et fantastisk studiested, hvis du har muligheten til å krydre det med ett utvekslingsopphold i København er det virkelig prikken over i-en på en studietid du kommer til å se tilbake på med høy «beste-tiden-i-livet»-faktor.

- Eirik Bruun

SPRÅK

Bacheloremner ved fakultetet er på Dansk mens samtlige emner på masternivå er på Engelsk (ingen språkkrav fra VGS)

BOLIG

Det er vanlig å enten bo i kollektiv, enten i studentboliger eller i private leiligheter.

 

Når utvekslingsoppholdet starter har du mulighet til å takke ja til et boligtilbud som universitetet tilrettelegger.

 

Ønsker du å bo i et privat kollektiv er det vanligst å benytte Facebook forum. (Eks: Lejligheder og værelser til leje i KBH, Kollektiver i København, Nordmenn i København). Det kan oppleves som utmattende og krevende å skaffe seg bolig gjennom disse forumene da det er stor konkurranse om få plasser. Skriv en god søknad, gjerne på Dansk og legg ved bilder av deg selv er gode tips.

Pris per måned varierer etter plassering og fasiliteter, men man kan generelt si det spriker fra 5 000 – 7 000 DKK

MIN FAVORITTPLASS

  • Favorittbar: Friheden på Nørrebro

  • Favorittpark: Ørstedsparken i Indre By

  • Favorittkebab: Kusem Kebab i Nørregade

  • Favorittkultur: Cisterne

  • Favorittklubb: Bakken i Kødbyen

MITT BESTE TIPS

  • Kjøp brukte møbler og sykkel på den danske finn: DBA

  • Forsøk å bo med danske eller internasjonale (Ikke norske)

  • Nettsiden visitcopenhagen.com er absolutt å anbefale

  • Tilstreb å gjøre ting som skaper gode historier og minner.

FAG

Et studieår er delt inn i 4 blokker. Alle emnene jeg tok var på masternivå:

 

Blokk 1:

Urban Ecostystems (7,5 ECTS)

Theories in Urban Design (7,5ECTS) 

 

Blokk 2:

Urbanism Studio (15 ECTS)

 

Blokk 3:

Transformation Studio (15 ECTS)

 

Blokk 4:

Urban Intervention Studio (15 ECTS)

EIRIKS BILDEGALLERI

bottom of page