WALES, ABERYSTWYTH - ABERYSTWYTH UNIVERSITY
Red Wall & Stairs
7DB6ECD2-1743-4B95-B062-2FCB31B5465C.jpeg

Et minnerikt, varmt og lærerikt år fullt av fine folk og god mat

JØRGEN LINGAAS

62786ABF-5314-4779-91B7-755B18B0814D.heic
 

Utveksling til Aberystwyth 2022 (Wales)

Nyttig infoboks

Mitt utvekslingsår var svært givende både faglig, språklig og sosialt sett. Aberystwyth er en svært koselig liten by med godt studentmiljø. Byen ligger ved kysten og det er svært fint der. Stranda var ypperlig for sosiale sammenkomster med bål og mange fine turområder i nærområdet. 

 

Faglig sett var det spennende å ha andre fag å velge mellom. Jeg likte svært godt faget som handlet om hvordan man skal håndtere klimaendringer. Det var svært spennende å se på hva som gjøres i Storbritannia og hva de fokuserer på, sammenlignet med Norge. Det var en hovedoppgave i faget og denne kunne man i stor grad velge selv hva skulle handle om.

Det var mange ulike sosiale og sportslige foreninger man kunne melde seg inn i om det skulle være ønskelig. Jeg var blant annet med på turer med «Aberystwyth hiking club» og kvelder med «beer pong society». Man måtte betale en liten sum for dette, men det var ikke så dyrt. Selv om man kun var der et halvt år var det ikke noe problem å være med i en kort periode. For å bli kjent med andre engelske studenter vil jeg anbefale å bli med i foreninger. Det var også noen arrangementer for utvekslingsstudenter som var en fin arena for å bli kjent med andre. Studentorganisasjonen for utvekslingsstudenter het Erasmus. Arrangementene holdt av Erasmus var små fester, kafebesøk eller turer i nærområdet. De arrangerte ikke noen lengre turer, så hvis man ønsket å reise måtte man planlegge dette selv. 

Vi hadde en 3 ukers påskeferie som egnet seg svært bra for reising. Aberystwyth ligger litt avsidesliggende, men det går busser og tog. Jeg og to andre utvekslingsstudenter reiste med tog til Edinburgh, Glasgow og London. Dette var en utrolig fin tur og følte vi fikk se store deler av Storbritannia. 

 Jeg vil virkelig anbefale utveksling for andre, og for meg vil jeg si et semester var ypperlig lengde. Man hadde tid til å reise og bli godt kjent med andre, de fleste jeg møtte skulle også bare være der et halvt år. Etter dette halve året ble jeg også mye bedre i engelsk noe jeg setter veldig pris på!

- Yngvild Eggen Holm

SPRÅK

  1. Alle fagene var på engelsk, ikke nødvendig med et veldig høyt engelsknivå.

BOLIG

  1. Det var lett å skaffe bolig gjennom samskipnaden til universitetet. Jeg valgte å bo i studentbolig som ikke var det dyreste eller billigste alternativet (boligen het: Rosser). Eget bad, men delte kjøkken. Boligen kostet rundt 5000 kr i måneden. Studentskipnadens treningssenter var inkludert i leia noe som var en stor bonus!

FAVORITT-STEDER

  1. Strandpromenaden, Kyststien til Borth, sentrum, surfing i Borth, solnedganger fra Pen dinas og fjellturer i Snowdonia national park.

MITT BESTE TIPS

  1. Mitt beste tips er å utnytte den tiden man har, og hele tiden være god på å invitere med andre på ting og inkludere seg selv. Anbefaler å bruke helgene til turer i nærområdet og bruke påskeferien på å reise lengre.

MINE FAG

  1. EAM4520: Managing Environmental Change in Practice (10 poeng)

  2. GS33720: People, Climate and Environment: a Palaeoenvironmental Perspective (10 poeng)

  3. GS23710: Geographical Information Systems (5 poeng)

YNGVILD BILDEGALLERI